LETTMANN STREAMLINER

Streamliner är en kajak för dig som vill ha en lättdriven kajak till träning och långlopp, men samtidigt kunna paddla på havet i lite vind och vågor. Stabiliteten är mycket god för den här typen av kajak, men den är naturligtvis lite rankare än de flesta långfärdskajaker. Är du van att paddla långfärdskajaker så kommer du säkert snabbt att känna dig hemma i en Streamliner.

Sitsen är mycket välformad, vilket tillsammans med lårstöden under sargen och styrpedalerna, ger en mycket god kontakt med kajaken. Sittbrunnen är väl tilltagen så att du kan få en bra paddelställning vid träning och tävling.

Streamliner finns i två modeller: Small och large. Small var en ny modell för 2010 med lite mindre sittbrunn och lite mer slimmad vid isättet. Small passar bra för lite kortare personer eller om man vill ha en lite tajtare sittbrunn med mer kontakt med kajaken. Bilderna ovan är på Largemodellen, bild på small nedan.

Material:
Längd skrov:
Bredd:
Vikt:
Lastförmåga
Storlek lastluckor:
Storlek sittbrunn:
Färger:
520 cm
52 cm
DCS 21 kg, LCS 15 kg
150 kg (Rekommenderad kroppsvikt: 50 - 110 kg.)
345 liter. (Varav 135 liter vattentätt )
1 st 44 X 25 cm
48 X 93 cm
DCS: Gul/vit, Röd/vit. LCS: Gul/grå, Röd/grå, Orange/grå
Data:
Kapell
Nylon
Titex
Neopren
Andra
Transportkapell
Yak Kyu
Kanuk 223
Nookie Como X-big
Kanuk 252
Den finns också i två olika material; DCS som är ett sandwichlaminat av diolen/glasfiber/polyester samt LCS som är ett kompositmaterial med kolfiber/aramidfiber/vinylester. LCS-kajakerna är fem kilo lättare än DCS-kajakerna. Det kraftiga Smarttrackrodret ingår i alla Lettmannkajaker (alltså inte rodret på bilden ovan). Roderpedalerna är dock Lettmanns egna med självjusterande roderlinor.
Lettmann roderpedaler
Smarttrackrodret nedfällt & uppfällt
Sitsen i plast med mjuk dyna och inställbart svankstöd.